Kehitämme kokeilemalla ja valjastamme digin ja tekoälyn avuksemme!

Miksi pilotoimme osaamisen tunnistamisen digipalveluja?

INKAssa kokeillaan ja kehitetään työllistymistä edistäviä osaamisen tunnistamisen palveluja, myös palveluohjaus on tärkeää. Osaamisen tunnistaminen on keskeinen osa työllistymistä. Kun on selvä käsitys omista osaamisista ja vahvuuksista, motivaatio työllistymispolulla etenemiseen kasvaa – työ ja tekijä kohtaavat aikaisempaa paremmin. Meitä kaikkea kiinnostaa mihin kertyneellä osaamisella voi työllistyä. Myös urasuunnittelu sujuu helpommin kun tiedetään, mitä osaamisia on jo takataskussa ja toisaalta millaisia osaamisia unelma-ammatissa tarvitaan. Näin päästään tekemään suunnitelmia lisäosaamisen hankkimiseksi kouluttautumalla tai työssä oppimalla jos työllistyminen ei ole ajankohtaista.

Miksi pilotoimme useita palveluja?

Tavoitteena on muodostaa kokonaiskuva siitä, mikä pilotoitaviksi valituista palveluista on tarkoituksenmukaisin ja helppokäyttöisin satakuntalaisiin tarpeisiin. Sekä asiakkaan, että häntä tukevan asiantuntijan kokemukset ovat tärkeitä. Toisinaan digipalvelut sopivat itsenäiseen käyttöön ja toisinaan tarjotaan lisäksi myös henkilökohtaista tukea. Testaamme palveluja eri asiakasryhmille eri konteksteissa. Näin saamme laajan käsityksen palveluiden erilaisista mahdollisuuksista. Tuemme kansallista digikehittämistä ja siksi olemme mukana myös Työmarkkinatorin kehittämisessä.

Miten pilotoimme?

INKAn digipilotit ovat päättyneet lukuunottamatta MyGoals-palvelua, sen voit ladata maksutta käyttöösi android-puhelimiin Play-kaupasta – etusivulta löytyvät myös käyttöohjeet. Osaamisbotin, Microcompetensies- ja OSKAR-palvelujen pilotoinnit ovat päättyneet.

Miten keräsimme palautetta?

Palautetta kerättiin anonyyminä tai suoraan INKAn henkilökunnalle. Keräsimme palautetta aktiivisesti eri keinoin. Microcomptencies-palvelussa pystyi “peukuttamaan” kätevästi palvelua käytettäessä. Mygoalsissa on palvelun etusivulla palautelinkki – lyhyt kysely. OSKAR-palvelusta tehtiin Tampereen yliopiston kanssa yhteistyössä tutkimus. Sosiaalipolitiikan opiskelija Teemu Peippo teki digipalvelujen asiakaskokemuksesta opinnäytetyön, joka löytyy kokonaisuudessaan täältä. Kaikesta toiminnastamme voi antaa suoraa tai anonyymia palautetta täällä.

 

MyGoals

My Goals -sovellus

MyGoals auttaa sinua tekemään tavoitteistasi totta opinnoissasi ja työssäsi, hyvinvoinnissasi ja raha-asioissasi! Omien tavoitteiden ja hyvää oloa tuottavien asioiden kuvaaminen valokuvin ja/tai kirjoittamalla auttavat sinua toteuttamaan unelmasi! Tulevaisuutesi ei tapahdu, sinä luot sitä itse!

MyGoals on INKA-Satakunta-projektissa kehitetty mobiilisovellus, jossa on kolme osa-aluetta: Työ, Hyvinvointi ja Talous. MyGoalsia on helppo käyttää ja se on ilmainen. Ohjeet sovelluksen käyttöön löytyvät sovelluksen etusivulta (i) ja sitä voi käyttää suomen- tai englanninkielisenä. Se tukee tavoitteittesi asetantaa ja auttaa tunnistamaan ja hyödyntämään opinnoissa, töissä tai vapaa-ajalla kertynyttä osaamista. Sovellus perustuu ratkaisukeskeisen psykologian periaatteisiin ja hyödyntää NLP:stä tuttuja teemoja.

Työ: MyGoalsin avulla huomaat, mitä kaikkea oikeastaan osaatkaan kun kuvaat osaamisiasi valokuvina ja sanoina. Näistä taidoista voi tulla uusi polku työhön! Palveluun kuvataan siis kameralla tavoitteita/osaamisia – ja sanoitetaan tehtäviä/töitä, joissa viihtyy – tehdään ne näkyviksi. Sovelluksen tekoälyominaisuus ehdottaa sinulle kirjoittamiesi osaamista kuvaavien sanojen perusteella sopivia työ- ja/tai opiskelupaikkoja. Lisäksi saat ehdotuksia mitä taitoja/osaamisia voisit vielä hankkia päästäksesi näihin töihin (punainen teksti). Palvelusta löytyy myös linkki opintopolku.fi-palveluihin – kaikki suomalaiset opiskelupaikat. Lisäksi te-palveluiden linkistä voit tarkastella kaikkia avoinna olevat työpaikkoja, rekrytointikoulutuksia jne.

Hyvinvointi: Myös tähän kohtaan voidaan kuvata tavoitteita ja hyvinvointia lisääviä asioita kuvin ja sanoin. Voit tehdä myös Kykyviisari-testin – saat käsityksen vahvuuksistasi ja kehittämisen kohteistasi työkykysi suhteen.  Tie työelämään-sivustolta löydät kaikki työkykyä tukevat palvelut Suomessa. Sovellus antaa siis sinulle suuntaa hyvinvointisi lisäämiseen.

Talous: Tälle sivulle kuvataan samalla tavoin kuvin ja sanoin raha-asioihin liittyviä tavoitteita. Lisäksi löytyy linkki Suomi.fi talouden suunnittelun palveluihin tukemaan tavoitteitasi.

MyGoalsin voi ladata android-puhelimiin Play-kaupasta. Tarvitset vain google-tilin – kirjoita playkaupan hakukenttään mygoals ja lataa sovellus. MyGoals sopii yksityishenkilölle tai työllistymistä edistävissä palveluissa toimiville asiantuntijoille. Homma Haltuun-pilotissamme sitä kokeillaan osana työhönvalmennuspalvelua. MyGoals ei vaadi tunnistautumista. Kun olet testannut palvelua, voit auttaa kehittämään sitä vastamaalla minikyselyyn täällä tai sovelluksen linkistä, Kiitos! MyGoalsin toimintakonseptin ja visuaalisen ilmeen on suunnitellut Sari Hatanpää INKA Satakunta-projektissa. Sovelluksen on teknisesti toteuttanut RoboAi, Digimieli ja Headai Oy.

 

INKA Satakunta -logo.  Headai -logo. Satakunnan ammattikorkeakoulu -logo.  RoboAi -logo.

Microcompetencies

Microcompetencies-palvelun avulla voit tunnistaa osaamisesi ja työllistyä!

Microcompetencies on satakuntalainen tekoälyä hyödyntävä digipalvelu verkossa ja mobiilina. Helppokäyttöisen palvelun avulla tunnistat osaamisesi ja voit löytää sinulle sopivan polun opintoihin tai töihin. Microcompetencies-palvelun on kehittänyt suomen- ja englanninkielisenä Headai Oy.

  • Katso infovideo tästä linkistä
  • Kirjoita osaamisiasi asioita/tehtäviä/tutkintoja sanoina tai lauseina ja/tai kopioi jo aiemmin tekemäsi ansioluettelo
  • Tekoäly ehdottaa sinulle sopivia opiskelu-ja työpaikkoja valitsemaltasi alueelta, ehkä myös mitä lisätaitoja sinun kannattaisi hankkia.
  • Todella helppo käyttää – saat laajan käsityksen siitä, mitä oikeastaan osaatkaan ja mihin taidoillasi voisi työllistyä!

OSKAR

OSKAR-palvelu on BEARIT Oy:n ESCO-luokitukseen perustuva ohjelmisto, jonka avulla selviää erilaiset osaamisesi ja niiden taso. Palvelua käyttämällä syntyy osaamiskartta ja saat ehdotuksia juuri sinulle sopivista työpaikoista.

  • Tuo osaamisia esiin rakentamalla osaamiskartan ja tehostaa työnhakua.
  • Auttaa urasuunnittelussa – työkalussa voi tehdä erilaisia testi-profiileja itseä kiinnostavista ammateista/tehtävistä ja saada syvemmän käsityksen siitä, millaista osaamista erilaisissa tehtävissä tarvitaan.
  • Osaamiskartoitusta voi hyödyntää myös tiettyyn tehtävään haettaessa valitsemalla OSKAR-työkalusta vastaavan tehtävän tai ammatin ja vastaamalla sen perusteella – työnantaja saa hyvän kuvan erilaisista taidoista ja osaamisesta.

Osaamisbotti

Osaamisbotti yhdistää digipalvelua ja henkilökohtaista tukea botin avulla, syntyy mm. osaamiskortti ja asiakasohjausta sopiviin opiskelu- ja työpaikkoihin.

Kykyviisari

Kykyviisari on maksuton palvelu, jonka avulla voi selvittää omaa tilannettaan, keskeisiä vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan jotka liittyvät työkykyyn ja hyvinvointiin. Kykyviisari on suunnattu yksityishenkilöille ja työllistymistä edistävissä palveluissa toimiville ammattilaisille. Kykyviisari hyödyttää myös päättäjiä, sillä se tuottaa arvokasta tietoa päätöksenteon tueksi. Kykyviisari on käytössä Homma Haltuun-pilotissamme osana valmennuspalvelua ja sitä voi kokeilla myös MyGoals-palvelumme kautta. Kykyviisari-menetelmää kehitetään Työterveyslaitoksen Sosiaalinen osallisuus ja työ- ja toimintakyvyn muutos Solmu -ESR-koordinaatiohankkeessa (1.10.2014-30.9.2020).

Monenväliset puhelut ja videopuhelut

Poikkeusaikana tarve monenvälisiin puheluihin ja videoyhteyden tarjoaviin palveluihin on lisääntynyt. Whatsapp & Messenger käyttöönoton pikaopas löytyy täältä.