MyGoals - tulevaisuus ei tapahdu - sinä luot sitä itse!

Kehitämme kokeilemalla ja valjastamme digin ja tekoälyn avuksemme!

INKAssa kokeillaan ja kehitetään työllistymistä edistäviä digipalveluja yhdistettynä henkilökohtaiseen palveluun.

 

MyGoals – tie työhön, hyvinvointiin ja talouden tasapainoon!

My Goals -sovellus

MyGoals auttaa sinua tekemään tavoitteistasi totta opinnoissasi ja työssäsi, hyvinvoinnissasi ja raha-asioissasi! Omien tavoitteiden ja hyvää oloa tuottavien asioiden kuvaaminen valokuvin ja/tai kirjoittamalla auttavat sinua toteuttamaan unelmasi! Tulevaisuutesi ei tapahdu, sinä luot sitä itse!

MyGoals on INKA-Satakunta-projektissa kehitetty mobiilisovellus, jossa on kolme osa-aluetta: Työ, Hyvinvointi ja Talous. MyGoalsia on helppo käyttää ja se on ilmainen. Ohjeet sovelluksen käyttöön löytyvät sovelluksen etusivulta (i) ja sitä voi käyttää suomen- tai englanninkielisenä. Se tukee tavoitteittesi asetantaa ja auttaa tunnistamaan ja hyödyntämään opinnoissa, töissä tai vapaa-ajalla kertynyttä osaamista. Sovellus perustuu ratkaisukeskeisen psykologian periaatteisiin ja hyödyntää NLP:stä tuttuja teemoja.

Työ: MyGoalsin avulla huomaat, mitä kaikkea oikeastaan osaatkaan kun kuvaat osaamisiasi valokuvina ja sanoina. Näistä taidoista voi tulla uusi polku työhön! Palveluun kuvataan siis kameralla tavoitteita/osaamisia – ja sanoitetaan tehtäviä/töitä, joissa viihtyy – tehdään ne näkyviksi. Sovelluksen tekoälyominaisuus ehdottaa sinulle kirjoittamiesi osaamista kuvaavien sanojen perusteella sopivia työ- ja/tai opiskelupaikkoja. Lisäksi saat ehdotuksia mitä taitoja/osaamisia voisit vielä hankkia päästäksesi näihin töihin (punainen teksti). Palvelusta löytyy myös linkki opintopolku.fi-palveluihin – kaikki suomalaiset opiskelupaikat, jos ehdotukset eivät tunnu parhailta mahdollisilta. Lisäksi  te-palveluiden linkistä voit tarkastella kaikkia avoinna olevat työpaikkoja, rekrytointikoulutuksia jne.

Hyvinvointi: Myös tähän kohtaan voidaan kuvata tavoitteita ja hyvinvointia lisääviä asioita kuvin ja sanoin. Voit tehdä myös Kykyviisari-testin – saat käsityksen vahvuuksistasi ja kehittämisen kohteistasi työkykysi suhteen.  Tie työelämään-sivustolta löydät kaikki työkykyä tukevat palvelut Suomessa. Sovellus antaa siis sinulle suuntaa hyvinvointisi lisäämiseen.

Talous: Tälle sivulle kuvataan samalla tavoin kuvin ja sanoin raha-asioihin liittyviä tavoitteita. Lisäksi löytyy linkki Suomi.fi talouden suunnittelun palveluihin tukemaan tavoitteitasi.

MyGoalsin voi ladata android-puhelimiin Play-kaupasta. Tarvitset vain google-tilin – kirjoita playkaupan hakukenttään mygoals ja lataa sovellus. MyGoals sopii yksityishenkilölle tai työllistymistä edistävissä palveluissa toimiville. Homma Haltuun-pilotissamme sitä kokeillaan osana työhönvalmennuspalvelua.

MyGoals perustuu ratkaisukeskeiseen tapaan toimia eikä vaadi tunnistautumista. Kun olet testannut palvelua, voit auttaa kehittämään sitä vastamaalla minikyselyyn täällä tai sovelluksen linkistä, Kiitos!

INKA Satakunta -logo.  Headai -logo. Satakunnan ammattikorkeakoulu -logo.  RoboAi -logo.

 

Kykyviisari

Kykyviisari on maksuton palvelu, jonka avulla voi selvittää omaa tilannettaan, keskeisiä vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan jotka liittyvät työkykyyn ja hyvinvointiin. Kykyviisari on suunnattu yksityishenkilöille ja työllistymistä edistävissä palveluissa toimiville ammattilaisille. Kykyviisari hyödyttää myös päättäjiä, sillä se tuottaa arvokasta tietoa päätöksenteon tueksi. Kykyviisari on käytössä Homma Haltuun-pilotissamme osana valmennuspalvelua ja sitä voi kokeilla myös MyGoals-palvelumme kautta. Kykyviisari-menetelmää kehitetään Työterveyslaitoksen Sosiaalinen osallisuus ja työ- ja toimintakyvyn muutos Solmu -ESR-koordinaatiohankkeessa (1.10.2014-30.9.2020).

Microcompetencies

Microcomptencies-palvelun avulla voit tunnistaa osaamisesi ja työllistyä!

Microcompetencies on satakuntalainen tekoälyä hyödyntävä digipalvelu verkossa ja mobiilina. Palvelun avulla tunnistat osaamisesi ja voit löytää sinulle sopivan polun opintoihin tai töihin. Microcompetencies-palvelun on kehittänyt suomen- ja englanninkielisenä Headai Oy.

  • Katso infovideo
  • Rekisteröidy ja kirjaudu palveluun tästä linkistälisää koodi rrDLS6
  • Kirjoita osaamisiasi asioita/tehtäviä/tutkintoja sanoina tai lauseina ja/tai kopioi jo aiemmin tekemäsi ansioluettelo
  • Tekoäly ehdottaa sinulle sopivia opiskelu-ja työpaikkoja valitsemaltasi alueelta, ehkä myös mitä lisätaitoja sinun kannattaisi hankkia.

OSKAR

Oskar-palvelu on BEARIT Oy:n ESCO-luokitukseen perustuva ohjelmisto, jonka avulla voidaan mm. selvittää syvällisesti asiakkaan osaamisia, muodostaa osaamiskartta ja ohjata sopiviin työpaikkoihin.

Osaamisbotti

Osaamisbotti yhdistää digipalvelua ja henkilökohtaista tukea botin avulla, syntyy mm. osaamiskortti ja asiakasohjausta sopiviin opiskelu- ja työpaikkoihin.