MyGoals - tulevaisuus ei tapahdu - sinä luot sitä itse!

Kehitämme kokeilemalla ja valjastamme digin ja tekoälyn avuksemme!

INKAssa kehitetään ja kokeillaan työllistymistä edistäviä digipalveluja yhdistettynä henkilökohtaiseen palveluun, jotka ovat yhteensopivia kehittyvän kansallisen digiarkkitehtuurin kanssa.

MyGoals on mobiilisovellus, jonka visuaalinen ilme sekä sisällön suunnittelu toiminnallisuuksineen on suunniteltu INKA Satakunta-projektissa – suunnittelijana projektikoordinaattori Sari Hatanpää. Sovelluksen tekninen toteutus on tehty yhteistyössä Headain, SAMK:n Roboai-projektin ja Digimieli-hankkeen kanssa. Keräämme parhaillaan asiakaspalautetta sovelluksen kehittämiseksi. Muiden INKA Satakunta-hankkeessa kokeiltavien palvelujen tuottajia ovat Headai, BEARIT, Osaamisbotti ja Työterveyslaitos.

MyGoals – tie työhön, hyvinvointiin ja talouden tasapainoon!

MyGoals auttaa sinua tekemään tavoitteistasi totta opinnoissasi ja työssäsi, hyvinvoinnissasi ja raha-asioissasi! Omien tavoitteiden ja hyvää oloa tuottavien asioiden kuvaaminen valokuvin ja/tai kirjoittamalla auttavat sinua toteuttamaan unelmasi! Tulevaisuutesi ei tapahdu, sinä luot sitä itse!

MyGoals on INKA-Satakunta-projektissa kehitetty mobiilisovellus, jossa on kolme osa-aluetta: Työ, Hyvinvointi ja Talous. MyGoalsia on helppo käyttää ja se on ilmainen. Ohjeet sovelluksen käyttöön löytyvät sovelluksen etusivulta (i) ja sitä voi käyttää suomen- tai englanninkielisenä. Se tukee tavoitteittesi asetantaa ja auttaa tunnistamaan ja hyödyntämään opinnoissa, töissä tai vapaa-ajalla kertynyttä osaamista. Sovellus perustuu ratkaisukeskeisen psykologian periaatteisiin ja hyödyntää NLP:stä tuttuja teemoja.

Työ: MyGoalsin avulla huomaat, mitä kaikkea oikeastaan osaatkaan kun kuvaat osaamisiasi valokuvina ja sanoina. Näistä taidoista voi tulla uusi polku työhön! Palveluun kuvataan siis kameralla tavoitteita/osaamisia – ja sanoitetaan tehtäviä/töitä, joissa viihtyy – tehdään ne näkyviksi. Sovelluksen tekoälyominaisuus ehdottaa sinulle kirjoittamiesi osaamista kuvaavien sanojen perusteella sopivia työ- ja/tai opiskelupaikkoja. Lisäksi saat ehdotuksia mitä taitoja/osaamisia voisit vielä hankkia päästäksesi näihin töihin (punainen teksti). Palvelusta löytyy myös linkki opintopolku.fi-palveluihin – kaikki suomalaiset opiskelupaikat, jos ehdotukset eivät tunnu parhailta mahdollisilta. Lisäksi  te-palveluiden linkistä voit tarkastella kaikkia avoinna olevat työpaikkoja, rekrytointikoulutuksia jne.

Hyvinvointi: Myös tähän kohtaan voidaan kuvata tavoitteita ja hyvinvointia lisääviä asioita kuvin ja sanoin. Voit tehdä myös Kykyviisari-testin – saat käsityksen vahvuuksistasi ja kehittämisen kohteistasi työkykysi suhteen.  Tie työelämään-sivustolta löydät kaikki työkykyä tukevat palvelut Suomessa. Sovellus antaa siis sinulle suuntaa hyvinvointisi lisäämiseen.

Talous: Tälle sivulle kuvataan samalla tavoin kuvin ja sanoin raha-asioihin liittyviä tavoitteita. Lisäksi löytyy linkki Suomi.fi talouden suunnittelun palveluihin tukemaan tavoitteitasi.

MyGoalsin voi ladata android-puhelimiin Play-kaupasta. Tarvitset vain google-tilin – kirjoita playkaupan hakukenttään mygoals ja lataa sovellus. Kyseessä on siis matalan kynnyksen palvelu yksityishenkilölle tai työllistymistä edistävissä palveluissa toimiville. Homma Haltuun-pilotissamme sitä kokeillaan osana valmennuspalvelua.

MyGoals perustuu ratkaisukeskeiseen tapaan toimia eikä vaadi tunnistautumista. Kun olet testannut palvelua, voit auttaa kehittämään sitä vastamaalla minikyselyyn täällä tai sovelluksen linkistä, Kiitos!

   

 

Kykyviisari

Kykyviisari on maksuton palvelu, jonka avulla voi selvittää omaa tilannettaan, keskeisiä vahvuuksiaan ja kehittämiskohteitaan jotka liittyvät työkykyyn ja hyvinvointiin. Kykyviisari on suunnattu yksityishenkilöille ja työllistymistä edistävissä palveluissa toimiville ammattilaisille. Kykyviisari hyödyttää myös päättäjiä, sillä se tuottaa arvokasta tietoa päätöksenteon tueksi. Kykyviisari on käytössä Homma Haltuun-pilotissamme osana valmennuspalvelua ja sitä voi kokeilla myös MyGoals-palvelumme kautta. Kykyviisari-menetelmää kehitetään Työterveyslaitoksen Sosiaalinen osallisuus ja työ- ja toimintakyvyn muutos Solmu -ESR-koordinaatiohankkeessa (1.10.2014-30.9.2020).

Microcompetensies

Microcompetensies-palvelun avulla voit oivaltaa, mitä kaikkea oikeastaan osaat ja mitä et ehkä aiemmin ole huomannut tuoda esiin vaikkapa työnhakutilanteessa. Jos sinulla on ansioluettelo tehtynä, voit hyödyntää sitä kopioimalla tiedot palveluun ja lisätä lisää sopivia osaamistasi kuvaavia sanoja ja päivittää työhakemuksesi tämän jälkeen. Lisäksi saat juuri sinun osaamiseesi sopivia työ- ja opiskelupaikkaehdotuksia. Tämä palvelu tarjoaa sinun taitoihisi ja kiinnostuksiisi sopivia tehtäviä, ei ammattien nimiä. Lisäksi voit löytää kiinnostavia koulutuksia, jotka vievät sinua kohti unelmiesi työtä. Microcompetensies on Satakuntalaisen Headai Oy:n kehittämä palvelu. Lisätietoa siitä, miten pääset testaamaan Microcompetensies-palvelua löydät täältä ja täältä.

Osaamisbotti ja OSKAR

Taidoilla Töihin!-pilotissamme tavoitteena on muotoilla uusi toimintamalli, jolla tunnistetaan tarkasti yritysten työvoimatarpeet, työttömien työnhakijoiden epävirallisempikin osaaminen. Näin työ ja tekijä kohtaavat nykyistä paremmin. Osaamisbotti ja BEARIT muodostavat yhteisen digipalvelukokonaisuuden, jonka kokeilu alkaa Taidoilla töihin!-pilotissamme syksyllä 2019.