Lue lisää ja ilmoittaudu alla olevasta linkistä!

Tapahtumat

Täällä ilmoitamme tulevista tapahtumistamme ja voit kurkistaa myös jo pidettyjen tilaisuuksien materiaaleihin alla olevista linkeistä!

Paina otsikossa jotta näet linkin sisällön!

17.11.2020 Laita hyvä käytäntö kiertoon!

Miten osoitamme asiakkaan etenemisen työllistymisen polulla nykyistä paremmin?

Mitä mahdollisuuksia työn opinnollistaminen tarjoaa?

Miten eri toimijoiden välinen yhteistyö (julkinen, yksityinen, järjestöt) voi edistää työllisyyttä?

Ilmoittaudu mukaan 15.11. mennessä tästä

27.10.2020 Elinvoimaa, innovatiivisuutta ja työllisyyttä verkostoituen Satakunnassa

Porin kaupunki, Ohjaamo (ESR) ja ELY-keskuksen INKA Satakunta (ESR) -hankkeet järjestivät keväällä 2020 tietoiskujen ja työpajojen sarjan verkostotyön kehittämiseksi. Tämä työskentely jatkuu ja tavoitteena on syventää ymmärrystä tehokkaan yhteistyön edellytyksistä ja työkaluista ja tehdä konkreettista yhteistyötä palveluverkon parantamiseksi.

Ohjelma ja kutsu

Seminaarisarja palveluprosessit paremmaksi – siiloista saumattomuuteen starttaa syksyllä 2020!

Palveluprosessit paremmaksi – siiloista saumattomuuteen seminaarisarjassa tutustutaan päivitettyyn tietoon työllistymistä edistävien palvelujen sisällöistä kuntoutumisen, kouluttautumisen, työllistymisen ja toimeentulon näkökulmista sektorirajat ylittäen. Tervetuloa mukaan! Tavoitteena luoda yleiskatsaus palveluvalikkoon ja tarjota case-esimerkkien kautta ratkaisuja haastaviin asiakastilanteisiin. Seminaarisarja on tarkoitettu kaikille ammattilaisille kuntoutumiseen ja osaamisen hankkimiseen ja työllistymiseen liittyvissä tehtävissä toimiville. Osallistuminen on maksutonta eikä edellytä kaikkiin tapahtumiin osallistumista.

Mitä seminaarit tarjoavat minulle?

  • Seminaarisarjan avulla saan laajan ajankohtaiskatsauksen eri palveluihin
  • Saan vinkkejä eri alojen asiantuntijoilta eri palveluiden hyödyntämiseksi asiakastyön tavoitteiden mukaisesti
  • Pääsen keskustelemaan esiin nousseista kysymyksistä ja etsimään niihin ratkaisuja yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa
  • Ohjelmaa tarkentuu edelleen – ilmoittaudu avoinna olevista linkeistä – tervetuloa mukaan!
  • Seminaarit järjestetään iltapäivisin klo 13-15 seuraavasti:

08.09.2020 – Kela / Minna Nilsson, etuuskäsittelyn päällikkö

Materiaali

29.09.2020 – Kela / case-esimerkkejä / Hanna-Leena Mattila, etuuskäsittelijä

20.10.2020 – TE-palvelut / Heli Itähalme, työkykykoordinaattori & Mari Järvinen, TE-asiantuntija

10.11.2020 – TE-palvelut / Heli Itähalme, työkykykoordinaattori & Mari Järvinen, TE-asiantuntija / case-esimerkkejä

24.11.2020 – Henkilökohtaistaminen, yksilölliset opintopolut ja opiskeluhuolto – miten varmennamme opiskelun onnistumista / opiskelijapalvelupäälliköt Fia Heino, WinNova ja Kristiina Salmi, Sataedu

08.12.2020 – Henkilökohtaistaminen, yksilölliset opintopolut ja opiskeluhuolto – miten varmennamme opiskelun onnistumista, ratkaisuja ja onnistumistarinoita / WinNovan ja Sataedun opinto-ohjaajia ja erityisopettajia / case-esimerkkejä

26.01.2021 – TYP-toiminta ja työllisyyden kuntakokeilut; tavoitteena sote- ja työllisyyspalveluiden yhteensovittaminen / Jenni Ketonen ja uusi TYP-päällikkö / etätapahtuma – ilmoittaudu tästä linkistä

16.02.2021 – Sote- ja työllisyyspalvelut, tilaisuuden tarkempi aihe ja puhujat ilmoitetaan myöhemmin / case-esimerkkejä / etätapahtuma – ilmoittaudu tästä linkistä

16.03.2021 – Paneelikeskustelu / Asiakastilanteiden ratkaiseminen sektorirajat yhdistävästi

Ohjelma löytyy myös tästä linkistä

13.05.2020 Työkaluja vaikuttavaan yhteistyöhön – palveluverkoston laadukas kehittäminen etäseminaari

INKA Satakunta-projekti järjesti yhteistyössä Ohjaamo-hankkeen kanssa verkostoyhteistyötä kehittävän etäseminaarin, joka saa myöhemmin jatkoa. Ensimmäisen osan ohjelma löytyy täältä.

09.05.2020 Eurooppapäivä & hankeyhteistyö 

Vietimme yhdessä Satakunnan EU-rahoitteisten hankkeiden kanssa Eurooppapäivää 09.05.2020 ja avasimme Facebookissa hankeyhteistyösivut tiedottamista varten. Ideana tempauksessa oli tuoda esiin EU-rahoitteisella toiminnalla tehtävää työtä Satakunnassa ja valtakunnallisesti mm. osallisuutta, työllistymistä, kiertotaloutta jne. kehittäen. Mukana Eurooppapäivän juhlinnassa oli mm. Ähtärin sudet Eurooviisupotpuri ja kilpailu, jonka palkintona oli VIP herkkukassi – Onnea Satu Laiholle, joka voitti oikealla vastauksellaan eurooppalaisia herkkuja! Lisätietoa Eurooppapäivästä ja hankeyhteistyöstä Facebookissa täältä!

Satakunnan hankeyhteistyöryhmän Facebook-sivuja käytetään jatkossa tiedottamiseen. Hankeyhteistyöryhmä tapaa Teamsissa, jonne on rakennettu ratkaisutori. Sinne voi tuoda ideoita/niksejä hanketyön arkea helpottamaan tai toisaalta haasteita yhdessä ratkaistavaksi. Lisäksi kokeilemme hankeyhteistyökalenteria, jonka avulla tieto tapahtumista leviää maakunnassa ja valtakunnallisesti.

02.04.2020 INKA Uutiskirje

Tässä uutiskirjeessä kerrotaan, miten toimintamme jatkuu uudessa tilanteessa, jossa ollaan siirrytty Covid 19 -viruksen aiheuttamaan poikkeustilaan.

22.01.2020 Seuraava ASte – korkeasti koulutettujen työelämäpäivä 

INKA Satakunta järjesti ASte-hankkeen kanssa yhteistyössä työpajan, jossa oli mahdollisuus tutustua ohjatusti INKAssa pilotoitaviin digipalveluihin Porin Yliopistokeskuksen tiloissa.

22.01.2020 SataRekry-messut  

INKA Satakunta osallistui SataRekry-messuille 2020. Tilaisuudessa oli mahdollisuus tutustua INKAn digipalveluihin ja kiinnostuneita asiakkaita olikin kymmeniä! Haastattelimme asiakkaita siitä, millaisia palveluja he toivoisivat olevan enemmän työnhaun tukemiseen.

21.01.2020 Satahyvää 2020-tutkimuspäivä  

INKA Satakunta osallistui 21.01.2020 Satahyvää 2020 tutkimuspäivään. Projektikoordinaattori Sari Hatanpää esitteli INKAn pilotteja ja niihin liittyvää tutkimusta, jota tehtiin yhteistyössä Tampereen yliopiston opiskelijan Teemu Peipon kanssa. Käyttäjäkokemus on oleellista kohtaantohaastetta ratkaisevien osaamisen tunnistamisen palveluiden kehittämisessä. Tähän teemaan tutkmuksessa perehdyttiin sosiaalipolitiikan näkökulmista.

16.12.2019 Hankeväen joulutapaaminen

INKA Satakunta ja yhteistyössä Ohjaamo Satakunnan kanssa järjestivät joulutapaamisen Ohjaamolla. Täällä sovittiin hankeyhteistyön laajentamisen seuraavasta askeleesta – kiertävästä isännöintikäytännöstä hanketapaamisille. Ensimmäisenä yhteistyöteemana Eurooppapäivän suunnittelu vuodelle 2020.

12.12.2019 Päin duunii-toimintapäivän keskustelut ja työpaja

Kävimme juttelemassa kansainvälisen taustan asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa Päin duunii-toimintapäivän työpajassa Yhteisötalo Otavassa. Paljon asiakkaita ja porinaa – tarjosimme mahdollisuuden tutustua digipalveluihimme ja Homma haltuun!-palveluumme ja ehdittiin jutustella myös muiden hanketoimijoiden kanssa.

11.12.2019 SATASIA-joulutapaaminen Postelli/Kankaanpää

SATASIA -asiakaskehittäjäryhmän jäsenet nauttivat jouluherkuista samalla kun kehitettiin keskustellen Postelli_Kankaanpäässä. Kiitokset kaikille asiakaskehittäjille tekemästänne tärkeästä työstä!

21.11.2019 Artificial intelligence, robotics and digital services for the wellbeing of citizens-konferenssi

INKA Satakunta osallistui EESC:n Artificial intelligence, robotics and digital services for the wellbeing of citizens-konferenssitilaisuuteen. Ohjelmassa oli luentoja ja keskusteluja digitalisaatiosta, väestökehityksestä, työn murroksesta ja globalisaatiosta. Totesimme, että oppiminen, inkluusio ja digitaaliset tekoälyä sisältävät innovaatiot ja sektorirajat ylittävä yhteistyö, joka perustuu luottamukseen vie meitä eteenpäin näiden haasteiden edessä. Kaikessa päätöksenteossa on nyt huomioitavat mydatan ja bigdatan roolit selkä innovaatioita edistävä regulaatio. Satakunta sai myönteistä palautetta rohkeasta kehittämistyöstä tekoälyn ja robotiikan valjastamisesta työllisyyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Lisätietoa löytyy täältä.

20.10.2019 Hankkeiden sparrauspäivä – hiotaan timantteja!

INKA kokosi yhteen hankkeita pohtimaan mm. sitä, miten vaikuttavuus syntyy hankkeissa, miten vaikuttavuutta voidaan todentaa ja miten siitä tulisi viestiä. Aiheeseen meitä johdatteli Toni Pienonen, Crazy Townin asiantuntija. Tilaisuudessa päätettiin perustaa What´sApp-ryhmä hankkeiden välistä viestintää tehostamaan.

26.09.2019 Ai EventHUB for Health & Welfare

INKAn Sari Hatanpää piti työpajan ja esittelyn INKAssa kehitettävästä työllistymistä ja palveluohjausta edistävästä MyGoals-palvelusta THL:n tiloissa järjestetyssä tapahtumassa, jossa mm. innovaattorit, terveys- ja teknologiayritysten, tutkimuslaitosten ja oppilaitosten edustajat kehittelivät innovaatiopajoissa uusia digitaalisia palvelumalleja. Tilaisuus kuului hyvinvoinnin tekoäly ja robotiikka -ohjelma eli #hyteairo-ohjelmaan, joka tukee ja vauhdittaa tekoälyn ja robotiikan hyödyntämistä. Hyteairo on kaikkien osapuolien yhteinen ohjelma yhteydenpitoon sekä kehittämiseen.

03.-04.9.2019 Digikompassi-minityöpajat

Digikompassi on Väestörekisterikeskuksen kehittämä peli, jonka ympärille rakentuvassa työpajassa käydään yhdessä keskustellen läpi organisaation tai organisaatioiden kehittämistarpeita. Kehittämistä rennossa meiningissä ja hyvässä seurassa siis! Työpajaan osallistui fasilitoijia, jotka ohjasivat peliä. Tilaisuuksia järjestettiin kolmelle eri kohderyhmälle, josta kukin sai valita itselleen sopivimman ryhmän.

  • 03.09.2019 klo 8.30-12  Satakunnan työpajojen esimiehille

Tässä minityöpajassa buustattiin Satakunnan työpajojen toimintaa – vahvistettiin hyviä käytäntöjä ja rakennettiin uutta.

  • 03.09.2019 klo 13-16 Satakunnan Yrittäjille ja Satakunnan yhdistystoimijoille

Tässä minityöpajassa vauhditettiin yritysten ja Satakunnan yhdistysten yhteistyötä siten, että työ ja tekijä saadaan kohtaamaan entistäkin paremmin.

  • 04.09.2019 klo 8.30-12 Satakuntalaisille työllistymistä edistäville hankkeille.

Tässä minityöpajassa lisättiin tehoa työllistymistä edistävien hankkeiden yhteistyöhön ja kehitetään uusia keinoja tulosten hyödyntämiseen Satakunnassa.

29.08.2019 Infotilaisuudet INKAn piloteista työllistymistä edistävissä palveluissa toimiville asiantuntijoille

Esittelimme pilotoitavia digi- ja velmennuspalveluja kolmessa eri paikassa. Kiitokset hyvistä keskusteluista kaikille tilaisuuksiin osallistuneille!

29.08.2019 BEARIT ja Osaamisbotti-esittely Satakunnan TE-toimistolla

29.08.2019 Satakoulutus, Amiko, Bearit, Osaamisbotti ja Headai-esittelyt Crazy Townissa

29.08.2019 Bearit, Osaamisbotti ja Headai-esittelyt Crazy Townissa

18.-19.07.2019 EU-hankkeita SuomiAreena Kansalaistorilla Porin Etelärannassa 

18.-19.07.2019 SuomiAreena_Kansalaistorilla

18.07.2019 INKA Satakunta SuomiAreenalla 

Paneelin juontaja Anna Sorainen, Ground Communications. Perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Harri Ketamo, Headai. Pääjohtaja Kirsi Karlamaa, Traficom. Keksijä ja yrittäjä Perttu Pölönen. Pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen, Opetushallitus. Projektikoordinaattori Sari Hatanpää, INKA Satakunta / Satakunnan ELY-keskus

16.07.2019 Osaamisen tulevaisuus ja tekoäly (AI & Upskilling) – tilaisuus

Sari Hatanpää INKAsta kertoi Taidoilla töihin! -pilotista Osaamisen tulevaisuus ja tekoäly (AI & Upskilling) -tilaisuudessa Crazy Townilla. Tilaisuuden isäntinä toimi Harri Ketamo, Peter Vesterbacka ja muina keskustelijoina Pauliina Harrivaara Prizztechiltä ja Alexander Törnroth Teknologiateollisuuden AI-kiihdyttämöstä. Tilaisuudessa esiteltiin pilotoitavat palvelut ja miten niitä pääsee kokeilemaan ja käytiin kiinnostavia keskusteluja aihepiirin ympäriltä.

17.06.2019 Microcompetencies-esittelyt Säkylän Huovinrinteellä

INKAn Sari Hatanpää oli Säkylän Huovinrinteellä esittelemässä Microcompentencies-palvelua kotiutuville varusmiehille yhdessä HeadAin Eero Hammaisin kanssa. Palvelu kiinnosti ja sitä testattiin heti paikan päällä ja myös tämän jälkeen.

07.06.2019 Microcompetencies-työpaja Porin Ohjaamossa

Porin Ohjaamon kanssa yhteistyössä järjestettiin työpaja, jossa asiakkailla ja asiantuntijoilla oli tilaisuus tutustua Microcompetencies-palveluun. Sen avulla voidaan tunnistaa osaamisia täysin uudella tavalla ja löytää sopivia työpaikkoja.  Vastaanotto oli kiinnostunutta ja innostunutta. Hei, en mä oo huomannut, että mä osaan tällaistakin! – tällaisia kommentteja kuultiin kun perehdyttiin palveluun.

05.06.2019 Asiakaskehittäjäryhmä SATASIA Porin Kirjurinluodon kesätapaaminen

06.05.2019 Osaamista ja työtä Satakuntaan – uusia keinoja kohti kohtaantoa -ajankohtaisfoorumi

11.04.2019 Hack the Work 2019-tapahtuma Tampereella

04.04.2019 Tehoa palveluihin ja työllistämiseen -asiantuntijafoorumi

03.04.2019 SATASIA-asiakaskehittäjä-haastattelut Kankaanpäässä

27.03.2019 ja 08.05.2019 Maahanmuuttajien palvelut kasvu- ja sotepalvelujen yhteistyönä-tilaisuudet

11.03.2019 INKA Satakunta -projekti kehittää uusia työllistymistä edistäviä palvelumalleja

05.03.2019 Asiakaskehittäjäryhmä SATASIA-toiminnan aloituspalaveri

07.02.2019 Markkinavuoropuhelu-tilaisuus

17.01.2019 Digi & Työllisyys -aamupäivä

31.10.2018 Yhdessä tulevaisuuteen-seminaari

15.10.2018 Monialaisen uraohjauksen ja työhönvalmennuksen kehittämispäivä